Křest knihy "Pohádky Písničkových Froťánků"

26.06.2015 17:00

Ani sama pořádně nevím, kolik kmotříčků nám "Pohádky Písničkových Froťánků" pokřtilo. Byli to mí kolegové z pěveckého souboru Harmonie a také vzácný host paní Iveta Pokorná, pravnučka hudebního skladatele a sběratele národních písní Karla Weise, která k nám přicestovala i s dalšími rodinnými příslušníky. 

  Pohádkové příběhy plánské rodiny Horákových jsou doplněny říkankami, koledami a rozpočítadly právě z národopisného sběru Karla Weise, a některé z nich dosud nebyly nikde publikovány. Pohádky jsou plné humoru a děti se v nich mohou mimo jiné dozvědět, jak se kupř. líhnou kuřátka, otloukají píšťalky nebo dere peří. Knihu můžete zakoupit také v plánském infocentru.

  Křest knihy byl součástí vernisáže výstavy "Propria manu Jasmíny Rokosové", která potrvá do konce prázdnin a je nainstalována v obřadní síni v Plané nad Lužnicí Jedna polovina této výstavy je věnována naší pohádkové knize, jejíž autorkou jsem já a Jasmína ji ilustrovala. Jsou zde i začátky kapitol s originály příslušných obrázků a také vypsaná malá soutěž, trvající po celou dobu výstavy. Vítěz dostane knihu zdarma i se speciálním věnováním. Druhá polovina výstavy je věnovaná stěžejnímu tématu Jasmíniny tvorby - dětskému seriálu "My little pony", a svým milým, veselým a precizním zpracováním pohladí každou, nejen dětskou duši. 

   Krásné prázdniny!

                                                 Slávka Rokosová